Leuk al die mogelijkheden, maar wanneer kies je nu wat?


Hoofdcategorie

De eenvoudigste keuze: hoofdcategorieën (zie tabblad Baliescherm) kunnen niet aangepast worden en vertegenwoordigen vrijwel elk specialisme. Wilt u alle Inforiums die u heeft aangemaakt onder de Rubriek KNO, kies dan de hoofdcategorie Keel-Neus-Oorheelkunde. Zowel bij de Rubriek als bij elk Inforium die u in deze Rubriek wilt plaatsen.


Categorie 1 (of 2 of 3)

Staat een bepaalde categorie niet bij Hoofdcategorie? Maak er dan zelf één aan. Nog even voor de duidelijkheid, omdat hier de volgorde een beetje andersom is - maak eerst een Inforium (onder tabblad Inforium codes), type daarbij onder Categorie 1 (of 2 of 3) een naam die voor de gebruikers duidelijk is, bijvoorbeeld Lokaal voor Inforiums die informatie bevatten van uw eigen instelling. Ga dan naar tabblad Baliescherm, maak een Rubriek aan met Lokaal en kies rechts voor categorie Lokaal. Vanaf dat moment komt elk Inforium, met de categorie Lokaal, in de Rubriek Lokaal. Aangezien u 3 categorieën per Inforium kunt invullen, kunt u dus hetzelfde Inforium onder meerdere Rubrieken onderbrengen. En dat is dan meteen het verschil met de Hoofdcategorie selectie methode.


Trefwoorden

Dan zijn er nog de trefwoorden. Zoals de term al aangeeft gaat het om een enkel, of een paar woorden. Deze functie is vooral handig voor de zoekfunctie maar ook voor het plaatsen van Inforiums onder bepaalde rubrieken. U kunt bijvoorbeeld de zoekfunctie gebruiken om te zoeken op een trefwoord.


In onze voorbeelden gebruiken we Ziekenhuis de Wereld. Geeft u bepaalde Inforiums het trefwoord Wereld mee, dan zult u, bij het invullen van Wereld in de zoekregel in het gebruikers baliescherm, alle Inforiums vinden met het trefwoord Wereld, onder welke rubriek ze ook staan.


Gebruikt u hetzelfde trefwoord bij een Inforium en bij een Rubriek in het baliescherm, dan zal het Inforium ook onder die Rubriek geplaatst worden.


Gebruikt u een trefwoord maar wordt dit trefwoord bij geen enkele Rubriek ingevuld, dan zal het Inforium niet op de gebruikelijke wijze zichtbaar zijn bij welke Rubriek ook. Maar u kunt er wel op zoeken via de zoekregel en dan komt het Inforium wel te voorschijn.


Trefwoorden zijn dus op allerlei manieren te gebruiken maar pas op – ben je je net aangemaakte Inforium “kwijt” dan kan het gebruik van een trefwoord de reden zijn.


Conclusie

Het allerbelangrijkste is, bij alle 3 de methodieken, dat er een overeenkomst, een match, is tussen het Inforium en de (hoofd)categorie of het trefwoord. Bent u een Inforium kwijt, dan is dit waarschijnlijk de reden.